Erasmus+Βροτσλαβ Πολωνίας

Πρόγραμμα Erasmus+ 

2η  επίσκεψη στο Βρότσλαβ της Πολωνίας

 

To 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με θέμα

«Ζούμε όλοι στον ίδιο κόσμο , ας νοιαστούμε για αυτόν ! Νους υγιής εν σώματι υγιή»

??We all live in the same word ? let?s care for it and for us! Only in a healthy body there is a healthy mind ??

Πραγματοποίησε την 2η  επίσκεψη στο Βρότσλαβ της Πολωνίας από 27/03/2019 έως 31/03/2019

Οι Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν οι εξής: Παπαευθυμίου Αικατερίνη (ΠΕ70 Δασκάλα), Καραγεώργου Παρασκευή (ΠΕ 70 Δασκάλα), Μπαντή Ευαγγελία (ΠΕ86 Πληροφορικής).

Το πρόγραμμα επικεντρώθηκε  στην αξία της υγιεινής διατροφής και στη σημασία της ανακύκλωσης, καθώς και στην ανταλλαγή των απόψεων πάνω στα θέματα διατροφής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που απασχολούν τις χώρες μας  ( Γερμάνια ? Πολωνία ? Σουηδία). Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές, φύτεψαν σπόρους απ? όλες τις χώρες, γεύτηκαν υγιεινό πρωινό που ετοιμάστηκε από τους μαθητές, παρακολούθησαν επίδειξη Taekwondo και ξιφασκίας στο γυμναστήριο του σχολείου. Εκτός από τη φιλοξενία στο σχολικό συγκρότημα, οι Πολωνοί συνάδελφοι μας γνώρισαν την πανέμορφη πόλη του Βρότσλαβ, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Όντερ. Επισκεφτήκαμε το ζωολογικό κήπο του Βρότσλαβ που έχει μια μεγάλη ποικιλία από ζώα στην οθόνη όπως το Africarium και τεράστιο ενυδρείο με πολλά θαλάσσια πλάσματα. Επισκεφτήκαμε, επίσης, το μουσείο νερού Hydropolis, ένα υπερσύγχρονο και διαδραστικό κέντρο στο οποίο έχεις τη δυνατότητα να μάθεις τα πάντα γύρω από το νερό.

Ξεναγηθήκαμε στην παλιά πόλη του Βρότσλαβ, στο νησί του καθεδρικού ή Ostr?w Tumski στο οποίο  ο καθεδρικός χρονολογείται από τα μέσα του 10ου αιώνα. Επισκεφτήκαμε το Πανόραμα Raclawice, μια ροτόντα μήκους 114 μέτρων. Αναπαριστά με πανοραμική ζωγραφική τη μάχη του πεζικού της Πολωνίας εναντίον του ρωσικού στρατού το 1794. Περιπλανηθήκαμε  στην κεντρική πλατεία Rynek, τη δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, στην οποία βρίσκεται το γοτθικό Παλαιό Δημαρχείο του Βρότσλαβ. Την προσοχή μας τράβηξαν, επίσης, τα γλυπτά των ανώνυμων πεζών, μπρούτζινες συνθέσεις πεζών εν κινήσει, με ρούχα της δεκαετίας του ?70 σε αντικριστά πεζοδρόμια και οι μπρούτζινοι νάνοι που καραδοκούν σε κάθε γωνιά της πόλης.

[nggallery id=137]

Σχετικές δημοσιεύσεις